Overwin je depressie

Overwin je depressie

Overwin je depressie

Veel mensen hebben last van depressieve gevoelens. Dit kan leiden tot allerlei klachten zoals slaapproblemen, eetproblemen, vermoeidheid, schuldgevoelens. Cruciaal GGZ start met de training ‘In de put uit de put’. Deelnemers leren daarin zelf hun depressiviteit overwinnen.

Depressiviteit

Iedereen voelt zich wel eens somber, bijvoorbeeld op die momenten dat er iets onplezierigs gebeurt. Je kunt gedeprimeerd raken bij conflicten, verlies van je baan, bij ziekte of rouw. Soms gaat die somberheid niet over en heb je nergens meer plezier in. Het leven lijkt kleurloos grijs aan je voorbij te gaan. Je kunt klachten krijgen zoals slaap- en eetproblemen, vermoeidheid, schuldgevoelens. Soms weet je zelf niet meer waar die somberheid vandaan komt. Met de training ‘In de put uit de put’ leren deelnemers zelf hun depressieve gevoelens te overwinnen.Uitgangspunt is eigen kracht

De training ‘In de put uit de put’ gaat uit van de gezonde kant van de deelnemers. De aandacht is niet gericht op de klacht, maar gaat uit van de kracht. Deelnemers aan de training leren om dingen in het leven die de depressiviteit veroorzaken aan te pakken en te veranderen. In zes bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan de orde zoals: depressiviteit, sociale vaardigheden, assertiviteit, ontspanningstechnieken.

Ervaringen van deelnemers

Hans (61) reageert zeer sceptisch als hij het aanbod krijgt om mee te doen aan de groepstraining 'In de put uit de put'. "Ik had nooit gedacht dat het met die groep zo goed zou uitwerken. Toen ik aan de cursus begon droeg ik een grote wond die ik met een pleister bedekt had. De pleister mag eraf, het litteken draag ik zichtbaar bij me...>>>

Anne (27) heeft eigenlijk van jongs af aan last van somberheid en negatieve gedachten. "Ik ben echt veranderd en ook anderen merken dit op. Ik ben positiever, enthousiaster en kan beter mijn grenzen aangeven." >>>

Leer om te gaan met somberheid

De training is bedoeld voor volwassenen (18+ ) die willen leren om hun aanhoudende sombere gevoelens te overwinnen. Deelnemers willen praktische stappen zetten om weer van het leven te kunnen genieten.

Praktische informatie

De training start bij voldoende deelname in Rotterdam en Groningen. Aanmelden via rotterdam@cruciaalggz.nl of bij groningen@cruciaalggz.nl. Meer informatie vindt u in de factsheets voor Rotterdam en voor Groningen.
De training wordt gegeven door twee behandelaren bij Cruciaal GGZ.
Onze trainers hebben een christelijke achtergrond en kennen deze leefwereld. In de training is ook ruimte voor geloofsvragen die met uw problemen kunnen samenhangen. Belangrijk om te weten: iedereen die deze training wil volgen is welkom bij Cruciaal, ongeacht de levensovertuiging.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.