Riederborgh officieel gestart onder de vlag van Lelie zorggroep

Riederborgh officieel gestart onder de vlag van Lelie zorggroep

Riederborgh officieel gestart onder de vlag van Lelie zorggroep

De nieuwe vlag van woonzorglocatie Riederborgh wappert fier in Ridderkerk. Op een prachtige winterse dag werd de nieuwjaarsbijeenkomst en officiële start van de fusie met Lelie zorggroep gevierd samen met bewoners, (zorg)medewerkers en vrijwilligers. Sinds 1 januari 2023 is Riederborgh onderdeel van Lelie zorggroep.

Onder het genot van warme chocolademelk en een oliebol werd gevierd dat het Ridderkerkse verpleeghuis als authentieke woonzorglocatie verdergaat onder Lelie zorggroep. Arie Velthuizen, meer dan 20 jaar werkzaam bij Riederborgh, hees samen met bewoner Henk Schippers en Andra Kranendonk (bestuurder bij Lelie zorggroep) onder luid gejuich de nieuwe vlag van Riederborgh. Hiermee werd het fusiemoment officieel bezegeld.

 

Onderdeel van een groter geheel

Met warme woorden heet Andra Kranendonk de medewerkers en bewoners van Riederborgh welkom: “Ik sta hier vol trots als bestuurder van Lelie zorggroep en nu ook als jullie bestuurder.” Kranendonk vergelijkt de fusie met een vakantiereis die omgeboekt wordt van Florence naar Rome. “Riederborgh is nu onderdeel van een ander, groter geheel, maar we hebben nog steeds hetzelfde doel: liefdevolle en persoonlijke zorg bieden aan cliënten. Weet dat wij, de bestuurders en locatiemanager, voor jullie klaarstaan bij vragen rondom dit fusietraject. Wij zijn de stewards en stewardessen tijdens de reis en willen jullie hier graag in begeleiden”, besluit Andra lachend. Annet Udding (locatiemanager Riederborgh) vult aan: “Laten we juist nu elkaar helpen en naar elkaar omzien.”

Martin Ligthart, geestelijk verzorger bij Riederborgh, citeert Psalm 124 als symbool voor de start van Riederborgh binnen Lelie zorggroep: “Onze hulp is in de naam van de Heere, die hemel en aarde gemaakt heeft.” Vanuit die gedachte willen Riederborgh en Lelie zorggroep het nieuwe jaar ingaan.

Over Riederborgh en Lelie zorggroep

Riederborgh is een verpleeghuis met 130 bewoners in Ridderkerk. Daarnaast bieden zij ook thuiszorg, dagbesteding, hulp in de huishouding en maaltijdverzorging in deze gemeente.

Lelie zorggroep is landelijk actief, maar met een zwaartepunt in de regio Rotterdam-Rijnmond, waar zij al tien verpleeghuizen heeft. Veel van die verpleeghuizen zijn zowel qua zorginhoud als identiteit vergelijkbaar met Riederborgh.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.