Samen tv kijken in Slingedael

Samen tv kijken in Slingedael

Samen tv kijken in Slingedael

Kathinka Metsemakers en Erika Muilwijk van het welzijnsteam van verpleeghuis Slingedael in Rotterdam-Zuid hadden een droom: een televisie én een huiskamergevoel voor de bewoners met Korsakov. Een tijdje geleden was het zover en namen ze de televisie, gesponsord door Stichting BLADT Charity en Stichting Het Heilige Geest Huis, feestelijk in gebruik.

'Graag wilden we op het Hofplein (de centrale ruimte in verpleeghuis Slingedael, red.) een televisie ophangen waar bewoners gezamenlijk naar tv-uitzendingen kunnen kijken. Bijvoorbeeld naar Koningsdag, voetbal en concerten. Ook wilden we zo'n scherm gebruiken voor informatie. Bijvoorbeeld over hoe laat activiteiten beginnen en wanneer onze arbeidsmatige dagbesteding geopend is. Het werk tijdens de arbeidsmatige dagbesteding is zinvol en een gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Dus we willen onze bewoners daarin graag stimuleren', aldus Kathinka.

In overleg met de fondsenwerver van Lelie zorggroep werd een aantal stichtingen aangeschreven. Dat leidde uiteindelijk tot twee fondsen die wilden meedoen: Stichting BLADT Charity en Stichting Het Heilige Geest Huis.

Slingedael
In Slingedael, een gesloten verpleeghuis, wonen ruim 100 cliënten met het syndroom van Korsakov. Dit kan onder andere optreden bij mensen met een alcoholverslaving die daarnaast slecht eten. Het merendeel van de bewoners zijn mannen van 60 jaar en ouder. Veel bewoners hebben verstoorde relaties met familie en kampen met schulden. De medewerkers van Slingedael willen hen de meest zelfstandige vorm van wonen en leven bieden die ondanks alle problemen mogelijk is.

Deel van de maatschappij
'Door dit project blijven onze bewoners deel uitmaken van wat er in de maatschappij gebeurt', zegt Kathinka. 'Dit is belangrijk voor hen, aangezien zij zich vaak uitgesloten of uitgestoten voelen. Weten wanneer er activiteiten zijn, wanneer de arbeidsmatige dagbesteding open is etcetera maakt (mede) dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren.' Naast de televisie is een laptop beschikbaar waarmee het scherm bediend kan worden.

          

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.