Slingedael ontvangt predicaat Topcare

Slingedael ontvangt predicaat Topcare

Slingedael ontvangt predicaat Topcare

Topcare predicaat voor Korsakovcentrum Slingedael

Woensdag 18 februari ontving Korsakovcentrum Slingedael het predicaat Topcare uit handen van Kees van der Burg, directeur-generaal Langdurige Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Topcare staat voor topzorg voor mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben.

Lidy Bezemer, manager Korsakov, vertelt wat de erkenning voor Slingedael betekent: “In ons werk staat de bewoner centraal. Ook voor Topcare geldt dit uitgangspunt. We verrichten ons werk en doen onderzoek om de zorg en behandeling voor de Korsakovbewoners voortdurend te verbeteren. Wij zijn trots op wat er nu is bereikt. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de zorg en behandeling. We zijn gestart met het doen van onderzoeken en hebben de resultaten geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan Foutloos leren. Ook teamontwikkeling is zeer belangrijk want we willen graag dat onze medewerkers blijven leren.”

Praktijk
Topcare zorgorganisaties zetten praktijkvragen van zorgverleners en cliënten om naar praktijkgericht onderzoek en delen opgedane kennis en ervaring in de sector. Dit doen ze samen met cliënten en mantelzorgers, andere zorgorganisaties in de keten en onderzoeks- en kennisinstituten. Topcare organisaties werken bijvoorbeeld samen met hoogleraren en lectoren van verschillende Universitair Medische Centra en hogescholen. Prof. dr. Albert Postma is in deze hoedanigheid sinds kort verbonden aan Korsakovcentrum Slingedael.
Topcare zorginstellingen zorgen ook samen met partners in de keten voor nieuwe, bewezen behandelmethoden, doelmatige zorg en continue verbetering van kwaliteit van leven van cliënten. Daarbij geldt: Thuis - zolang mogelijk - en in een zorgorganisatie - wanneer nodig - en altijd met zoveel mogelijk eigen regie over het dagelijks leven.

Voortdurend
Slingedael heeft aangetoond dat ze voldoet aan de Topcare criteria op het gebied van zorg, onderzoek, onderwijs en samenwerking. De Topcare status houdt ook in dat Slingedael de komende jaren verder blijft werken aan intensivering en implementatie van onderzoek en scholing ter verbetering van langdurige zorg.

Gebak
Vandaag, donderdag 19 februari, viert Slingedael haar erkenning met gebak voor bewoners en medewerkers! Gefeliciteerd!

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.