Eerste cliënten verhuisd naar nieuwe revalidatieafdeling Lelie zorggroep in IJsselland Ziekenhuis

Eerste cliënten verhuisd naar nieuwe revalidatieafdeling Lelie zorggroep in IJsselland Ziekenhuis

Eerste cliënten verhuisd naar nieuwe revalidatieafdeling Lelie zorggroep in IJsselland Ziekenhuis

 

 

Maandag verhuisden de eerste zes cliënten naar de nieuwe afdeling voor revalidatie en herstel van Lelie zorggroep. De afdeling is gevestigd in het IJsselland Ziekenhuis waardoor zorg goed op elkaar kan worden afgestemd. Nieuwe bewoner mevrouw Keller: “De afdeling is op een goede locatie en is modern en licht, dat is fijn voor een ziekenhuis.”


De samenwerkingspartners Lelie zorggroep en IJsselland Ziekenhuis zijn het jaar goed begonnen. Na maanden van bouwen en inrichten van de afdeling op de tweede etage van het ziekenhuis, werden op 2 januari de eerste zes van in totaal 36 bedden in gebruik genomen. De bewoners komen uit verpleeghuis Pniël. De nieuwe afdeling vervangt namelijk de revalidatiebedden van deze locatie en locatie De Burcht van Lelie zorggroep, die hierdoor meer ruimte krijgen om cliënten met onder andere dementie op te nemen.

De verhuizing verliep soepel vanwege de goede voorbereiding. De voormalige bewoners van Pniël waren al een tijdje op de hoogte van de verhuizing en keken er naar uit om te wonen op de moderne afdeling in het IJsselland Ziekenhuis. Zij werden op de ochtend van 2 januari met een speciale bus vanuit Pniël naar de nieuwe afdeling gebracht. Daar werden ze verwelkomd door het professionele revalidatieteam.


Een van de nieuwe bewoners is mevrouw Keller. Enkele maanden geleden brak zij haar knie bij een fietsongeluk. Ze belandde in Pniël waar ze twee maanden verbleef. Inmiddels mag ze haar knie weer bewegen en kan ze naar de fysiotherapeut. "Ik wilde graag naar de nieuwe revalidatieafdeling, want daar zit de fysiozaal gewoon op de vleugel." Mevrouw Keller vindt haar kamer mooi en modern en geniet van het uitzicht op de begane grond van het ziekenhuis.


Menno Zomerhuis, specialist ouderengeneeskunde, geeft leiding aan het multidisciplinaire zorgteam op de afdeling. Hij is enthousiast over de nieuwe werkomgeving: “De omstandigheden hier zijn perfect om goede revalidatiezorg te kunnen bieden. En dat naast de specialistische zorg van het ziekenhuis.” De locatie maakt dat de diagnostiek veel sneller geregeld kan worden en de fysiozaal is goed voor het revalidatieklimaat. Bovendien: ''De mensen kunnen elkaar motiveren", aldus Menno.


Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis openen de afdeling officieel op 23 januari in aanwezigheid van minister Kuipers (VWS), Actiz-voorzitter Anneke Westerlaken en Marjolein Tassche, voorzitter van De Rotterdamse zorg. Thema van de bijeenkomst is Zorg op de juiste plek, waar de gerealiseerde nieuwe afdeling een mooi voorbeeld van is. Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis werken intensief samen aan meerdere projecten waarbij zij bouwen aan de zorg van morgen en daarmee anticiperen op het realiseren van de afspraken uit het Integraal Zorgakkoord (IZA). Ook zijn zij hiermee voorloper in ‘het Goede Zorg Proef je project’ en voldoen zij hiermee op voedingsgebied nu al aan de ambities van het Nationale Preventie Akkoord.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.