Zorg en identiteit verleden tijd?

Zorg en identiteit verleden tijd?

Zorg en identiteit verleden tijd?

Tweede middagcongres over identiteit in Zwolle

Hoe kan een christelijke zorginstelling haar identiteit bewaren en bewaken, wanneer ze moet samenwerken met grotere openbare zorginstellingen? Hoe kan de kracht van identiteit meer tot zijn recht komen in onze seculiere samenleving? Wat kan daarbij de rol van de politiek en het bestuur zijn? En wat is de positie van identiteitszorg in de sociale wijkteams en in de participatiesamenleving?

Zomaar enkele vragen die aan de orde komen tijdens het tweede congres over zorg en identiteit, georganiseerd door Mink de Vries (voorzitter Platform Kerken Overijssel en coördinator Actuele Moderne Devotie Beweging) en Andre Groenewegen, in het dagelijks leven werkzaam bij Lelie zorggroep. Aanmelding via e-mail: devriesvrolijk@tiscali.nl.

Politici van naam
Ook dit jaar hebben politici van naam zich weer bereid verklaard deel te nemen aan het middagcongres, dat wordt gehouden op 19 juni in de Koningskerk in Zwolle. Zorgwoordvoerders Carla Dik van de ChristenUnie, SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en Agnes Wolbert van de PvdA voeren namens de landelijke politiek het woord.
Esmee Wiegman van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) benadert het onderwerp vooral vanuit het perspectief van de cliënten en de lectoren Marja Jager-Vreugdenhil van de hogeschool Viaa en Simon Polinder van de Christelijke Hogeschool Ede vanuit maatschappelijk en theologisch perspectief. Lelie zorggroep Raad van Bestuur-voorzitter Johan van der Ham opent het congres.

Vragen van deze tijd
Tijdens dit congres - dat bedoeld is voor zorgverleners, leidinggevenden en bestuurders van zorginstellingen, kerken en politieke partijen - wordt ook dieper ingegaan op praktische vragen als: ‘Wanneer stopt vrijwilligerszorg en start professionele zorg?’  En ‘In hoeverre komen kerkelijke vrijwilligers niet in een spagaat om ook missionair bezig te zijn tijdens hun zorgtaak?’ Een andere vraag: ‘Biedt dit een kans voor de kerken om - in dienstbaarheid aan de naasten - over de eigen kerkmuren heen te kijken en zo meer te gaan samenwerken?’

Het identiteitscongres is op 19 juni in de Koningskerk in Zwolle, Landsheerlaan 5, 8016 ET Zwolle. De bijeenkomst start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur). Kosten deelname: vijf euro, te voldoen bij de ingang.

Bezoekers dienen zich van tevoren op te geven via e-mailadres devriesvrolijk@tiscali.nl.

Voor meer informatie over dit congres kunt u contact opnemen met: Andre Groenewegen, a.groenewegen@leliezorggroep.nl, 0653777019, en Mink de Vries, devriesvrolijk@tiscali.nl, 0628987955.

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.