Welk zorgtype ben jij? Ontdek het met onze zorgtypetest!

Welk zorgtype ben jij? Ontdek het met onze zorgtypetest!

Welk zorgtype ben jij? Ontdek het met onze zorgtypetest!

33

Van 14 tot 19 maart vindt de landelijke Ontdekdezorg week plaats. Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis slaan dit jaar de handen ineen om mensen enthousiast te maken voor een baan in de zorg. Samen ontwikkelden de zorgorganisaties een online test: welk zorgtype ben jij?

Vanaf 14 maart is de test te vinden op www.zorgtypetest.nl. De zorgtypetest is speciaal ontwikkeld voor de Ontdekdezorg week, maar blijft ook na 19 maart nog beschikbaar.

De zorgtypetest

Door middel van deze korte en praktische test ontdekken mensen met een zorghart welke vorm van zorgverlening bij hun karakter, wensen en behoeften past. De thuiszorg vereist namelijk andere eigenschappen dan de verpleeghuiszorg, en voor het ziekenhuis is dit ook weer anders. Bovendien wordt uit de test duidelijk welk zorgtype zij zijn: de coördinator, de hartendief, de stille kracht of de gangmaker?

“Bij gesprekken met zorgstudenten zien we vaak dat zij het moeilijk vinden om te kiezen welke richting zij op willen in de zorg”, zegt Femke Eisinga. Als praktijkopleider bij Lelie zorggroep begeleidt zij jaarlijks tientallen zorgstudenten. “Regelmatig begint er iemand bij ons die eigenlijk een stage of leerplek in het ziekenhuis voor ogen had. Na een paar weken geven ze dan aan dat de thuiszorg eigenlijk veel leuker en uitdagender is dan gedacht. Door de test aan te bieden kunnen we vooroordelen wegnemen en studenten helpen gericht een stage en later ook baan te kiezen die bij hen past. En natuurlijk is de test ook handig voor mensen die terugkeren naar de zorg, zij-instromen of voor mensen die al jaren in de zorg werken, maar toch eens willen kijken of zij nog op hun plek zitten.”

Lelie zorggroep en IJsselland Ziekenhuis

Het is niet de eerste keer dat het IJsselland Ziekenhuis en Lelie zorggroep samenwerken. Vorig jaar opende er een polikliniek van het IJsselland Ziekenhuis in verpleeghuis Pniël van Lelie zorggroep in Rotterdam Kralingen. Dit jaar opent Lelie zorggroep een geriatrische revalidatieafdeling in het IJsselland Ziekenhuis. Medewerkers van de beide zorgorganisaties werken dus al nauw met elkaar samen.

Reacties

20-03-2022 om 13:55

ik heb de test gedaan zorgtypetest.nl ik komt uit coördineren functie

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.