Symposium Zin in digitale thuiszorg | Lelie zorggroep

VirtueleThuiszorg

Symposium Zin in digitale thuiszorg

Nederland vergrijst. De thuiszorg draagt zorg voor steeds meer ouderen die ook nog eens langer thuis blijven wonen. Dat vraagt om nieuwe oplossingen en innovaties. Op het symposium Zin in digitale thuiszorg laten we zien dat met inzet van digitale zorgtoepassingen er minder professionele zorginzet per cliënt nodig is, terwijl de zorg als beter wordt ervaren. Op verzoek van Zorgkantoor Zilveren Kruis deelt Lelie zorggroep haar ervaring en kijkt samen met hoofdspreker Erik-Jan Smits, lector Zin in ICT aan de Christelijke Hogeschool Ede en diverse andere gastsprekers naar de mogelijkheden én dilemma's van digitale thuiszorg.

Voor wie?

  • Medewerkers wijkverpleging
  • Huisartsen en anderen doorverwijzers
  • Innovatie- / beleidsadviseurs in de zorg
  • Applicatiebeheerders 
  • Overige vernieuwers van de zorg

Waar?

VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum, Boompjes 251 in Rotterdam

Wanneer?

27november, van 13.30u – 17.00u (inloop vanaf 13.00 uur)

Programma

Het geheim van de smid

Innovatieadviseur Jantine Wilschut vertelt samen met een kartrekker uit de wijkverpleging hoe digitale zorgtoepassingen in korte tijd gemeengoed werden bij Lelie zorggroep. Wat zijn de succesfactoren? En wat zijn de valkuilen?

Mensgerichte innovatie in de zorg. Angst of kans?

Zitten onze ouderen over tien jaar thuis met robots en sensoren, waarbij er alleen iemand komt kijken als het systeem een alarm geeft? Het klinkt voor veel ouderen als een schrikbeeld. Hoe houden we de zorg mét inzet van digitale toepassingen toch menselijk? Erik-Jan Smits, Lector Zin in ICT aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), doet onderzoek naar deze vraag en
neemt ons mee in zijn bevindingen en geeft praktische tips.

Na het hoofdprogramma volgen diverse workshops waarin we kijken naar thema’s als 'Hoe gaat AI de zorg van de toekomst veranderen?', 'veiligheid en vrijheid in digitale zorg', 'mogelijkheden voor digitale dagbesteding', 'technisch beheer van digitale thuiszorg' en 'een stappenplan om digitale thuiszorg te starten in jouw organisatie'.

Save the date / aanmelden

Meld u alvast aan voor het symposium via onderstaand formulier.

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Zorgkantoor Zilveren Kruis, waardoor aan deelname geen kosten verbonden zijn. Er zijn 170 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.

Meld u hier aan voor het symposium Zin in digitale thuiszorg

Door u aan te melden, rekenen wij op uw komst. U ontvangt ook een bevestiging per mail. Wij nodigen u later uit een keuze te maken uit de workshops. Mocht u onverhoopt toch niet in gelegenheid zijn om te komen, laat ons dit tijdig weten door te reageren op een van de mails die u van ons ontvangt.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.