“De gesprekken die ik voer zijn heel divers en echt niet alleen maar somber”

“De gesprekken die ik voer zijn heel divers en echt niet alleen maar somber”

“De gesprekken die ik voer zijn heel divers en echt niet alleen maar somber”

Gerrie werkt al vier jaar als (zorg)vrijwilliger bij hospice De Regenboog

We kunnen niet zonder onze bijna 1000 vrijwilligers, die hun talenten inzetten voor de cliënten in onze verpleeghuizen en thuis. Onze eerste vraag aan nieuwe vrijwilligers is: wat vind jij leuk om te doen? Want, zeg nou eerlijk: je kunt toch het meeste verschil maken als je doet wat je leuk vindt? Dat lees je terug in het verhaal van Gerrie Tobé. Ze is 70 jaar, woont in Rotterdam Kralingen en zorgt voor mensen in het hospice De Regenboog.


 • Hoe ben je als vrijwilliger bij De Regenboog gekomen?
  “Ik ben hier terecht gekomen na mijn pensionering als maatschappelijk werker. Daarvoor werkte ik als verpleegkundige, dus het zorgwerk is mij niet onbekend. In eerste instantie was ik van plan om iets totaal anders dan zorg te kiezen als vrijwilligerswerk, maar ik vond niets zo uitdagend als het omgaan met en zorgen voor mensen. De keuze voor De Regenboog is heel praktisch; het was het meest dichtbij. Dit past, qua sfeer en houding in het team van beroepskrachten en vrijwilligers, ook heel goed bij mij. Men is heel open, gastvrij en ook aan de wensen van de cliënt (en naaste) wordt altijd geprobeerd tegemoet te komen.”

 • Wat doe je voor vrijwilligerswerk?
  “Zelf werk ik als zorgvrijwilliger. Ik help dus mee in de zorg: het wassen en aankleden, maaltijden verzorgen op de juiste tijden en zoveel mogelijk naar wens van de cliënt. Toen ik begon, werd er uitgebreid de tijd genomen om mij de werkzaamheden uit te leggen. Ik liep eerst een aantal diensten mee en al snel kon ik zelfstandig werken. Toch ben ik nooit alleen, want er is altijd een verpleegkundige aanwezig om bij te springen.”

 • Waarom doe je dit vrijwilligerswerk?
  “Ik haal zoveel voldoening uit het bieden van structuur en vastigheid aan mensen die in een onzekere en heftige fase van hun leven zitten. Even een praatje met iemand over allerlei onderwerpen, zoals je ze ook met je buurvrouw of je tante voert. De onderwerpen zijn net zo divers als de mensen met wie je in gesprek bent, echt niet alleen maar somber.

  Kortom: ik doe dit werk met plezier, ga voldaan weer naar huis en voel me dankbaar dit te kunnen en mogen doen.”

* De foto is geplaatst met toestemming van Gerrie en de (familie van de) cliënt.


Zou je, net als Gerrie, ook graag vrijwilligerswerk willen doen? We gaan graag (vrijblijvend) met je in gesprek, om te kijken wat er bij jou past! Meer informatie over de vacatures en het aanmelden vind je op onze website.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.