“Het voelt niet als werken, maar als uitlaatklep”

“Het voelt niet als werken, maar als uitlaatklep”

“Het voelt niet als werken, maar als uitlaatklep”

Student Willeke heeft een bijbaan als hulp bij huishouden

“De flexibele werktijden en het persoonlijke contact spreken me aan.” Willeke Klop (21) is student neuropsychologie aan de Universiteit van Leiden en sinds 2019 heeft ze een bijbaantje als hulp bij huishouden in de Betuwe. En of ze dat leuk vindt? “Het voelt niet als werken, maar meer als uitlaatklep.”

Voordat Willeke bij Curadomi (onderdeel van Lelie zorggroep) terechtkwam, werkte ze bij de bakker. “Standaard elke zaterdag werkte ik daar. Ik heb het erg naar mijn zin gehad, maar op een gegeven moment vond ik het fijner om de zaterdag weer te kunnen besteden aan familie en studie. Enne… stoppen met werken is ook geen optie, want het leven als student is niet altijd even goedkoop”, lacht Willeke. Dus ging ze op zoek naar een nieuw bijbaantje.


 

     

 

Via een vriendin hoorde Willeke van een bijbaantje wat haar wel aantrok: hulp bij huishouden. Ze had er al wel een keer wat van gehoord, maar wist niet precies wat het inhield. Ze googlede wat en kwam terecht bij Curadomi thuiszorg. “Wat me gelijk aantrok waren de flexibele werktijden en het persoonlijk contact met mensen”. Dus stuurde Willeke haar sollicitatiebrief op.

Na een leuk gesprek werd ze aangenomen als hulp bij huishouden. ‘’Ik werk nu 6,5 uur per week en ik vind het echt leuk. Ik heb twee vaste cliënten waar ik elke week kom. De hele week zit ik met mijn neus in de boeken en het is heerlijk om dan gewoon even met je handen bezig te zijn”. Ook het contact met de mensen vindt Willeke bijzonder. “Ik kom bij de cliënten in hun persoonlijke, huiselijke omgeving en iedereen heeft zo z’n eigen verhaal. Dat vind ik mooi. Ik ben bezig met huishoudelijke taken, maar er is ook zeker ruimte voor persoonlijk contact. Zo ontstaan de mooiste gesprekken.”

Een voorbeeld van zo’n gesprek: “Ik kwam bij een cliënt en die vond het heel bijzonder om een jong én christelijk persoon als hulp te krijgen. Na nog even gepraat te hebben, ontstond een open gesprek over het geloof. Ik vond het mooi en leerzaam om te zien wat het geloof voor hem betekende en hoe dit naar voren kwam in zijn leven. Zulke gesprekken vergeet je niet meer.”

Met de collega’s in het werkgebied de Betuwe is een appgroep waarin diensten kunnen worden omgeruild of opgevuld. Waarom het juist zo goed te combineren is met studeren? “Het is echt heel flexibel”, vertelt Willeke, “volgende week heb ik bijvoorbeeld tentamenweek. Ik appte in de groepsapp of er toevallig iemand was die mijn dienst daarom kon overnemen en binnen twee uur had ik al reactie. Ook de vakanties zijn ideaal. Meestal werk ik dan iets meer en vul ik diensten op van collega’s”. En lachend vult Willeke aan: “Het is ook nog eens lekker voor je portemonnee, want het verdient goed!”.

Tekst: Christianne Hoogendoorn
Beeld: Willeke Klop

Curadomi is onderdeel van Lelie zorggroep, samen met Agathos en Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn. We bieden zorg- en hulpverlening aan iedereen die dat nodig heeft. Dagelijks werken we, vanuit christelijke uitgangspunten, met veel gemotiveerde medewerkers aan Zorg Thuis, Zorg in onze huizen en Hulpverlening.

Ben jij ook student en op zoek naar een bijbaantje als hulp bij huishouden?
Kijk dan op werkenmetwaardering.nl of er in jouw buurt een vacature is.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.