“Ik kan de zorg niet loslaten!”

“Ik kan de zorg niet loslaten!”

“Ik kan de zorg niet loslaten!”

Ineke is verpleegkundige en bezoekt bewoners in De Burcht

We kunnen niet zonder onze bijna 1000 vrijwilligers, die hun talenten inzetten voor de cliënten in onze verpleeghuizen en thuis. Onze eerste vraag aan nieuwe vrijwilligers is: wat vind jij leuk om te doen? Want, zeg nou eerlijk: je kunt toch het meeste verschil maken als je doet wat je leuk vindt? Dat lees je terug in het verhaal van Ineke. Ze is 69 jaar, woont in Nieuwerkerk aan den IJssel en bezoekt bewoners in verpleeghuis De Burcht.


 • Wat heb je voor (beroeps)werk gedaan?
  “Ik ben HBO verpleegkundige geweest en dat doe ik nog steeds. Nu niet meer in loondienst maar als oproepkracht”.

 • Wat doe je voor vrijwilligerswerk?
  “In overleg met de geestelijk verzorgers praat ik met een bewoner over de bijbel of lees een stukje voor. Of we drinken gewoon een kopje koffie. Alleen het nabij zijn is voor sommigen al prettig.”

 • Hoe ben je bij dit vrijwilligerswerk gekomen?
  “Al voordat ik met pensioen ging vroeg ik mij af wat ik tijdens mijn pensioen wilde doen. Ik wilde wel graag in de zorg blijven werken omdat ik het belangrijk vind om nuttig te zijn voor de medemens. En natuurlijk ook omdat ik de zorg toch niet los kan laten. Ik heb nu eenmaal een zorghart.”
 • Waarom doe je het?
  “Ik wil graag actief blijven en ook iets betekenen voor de medemens. Met dit vrijwilligerswerk heb ik ook contacten met het zorgpersoneel en dat vind ik fijn. Om ook een schakel te zijn tussen de bewoner en het personeel.”

 • Hoe ervaar je waardering in je vrijwilligerswerk?
  “De collega zorgmedewerkers en de vrijwilligerscoördinator spreken hun waardering uit. Het is ook fijn dat bewoners mij herkennen en het fijn vinden dat ik er weer ben. Dit geeft echt voldoening.”

 • Heb je nog een tip voor mensen die vrijwilligerswerk overwegen?
  “Als je bijna met pensioen gaat: ga er al over nadenken voordat het zover is! Zo voorkom je dat je in een gat valt als je klaar bent met werken.”

Zou je, net als Ineke, ook graag vrijwilligerswerk willen doen? We gaan graag (vrijblijvend) met je in gesprek, om te kijken wat er bij jou past! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.