“Je ziet bewoners echt opfleuren als ze bij ons zijn!”

“Je ziet bewoners echt opfleuren als ze bij ons zijn!”

“Je ziet bewoners echt opfleuren als ze bij ons zijn!”

Vrijwilliger Rob organiseert het mannencafé in De Burcht

We kunnen niet zonder onze bijna 1000 vrijwilligers, die hun talenten inzetten voor de cliënten in onze verpleeghuizen en thuis. Onze eerste vraag aan nieuwe vrijwilligers is: wat vind jij leuk om te doen? Want, zeg nou eerlijk: je kunt toch het meeste verschil maken als je doet wat je leuk vindt? Dat lees je terug in het verhaal van Rob. Hij is 74 jaar, woont in Rotterdam en organiseert het mannencafé in verpleeghuis De Burcht.


 • Wat heb je voor (beroeps)werk gedaan?
  “Ik heb gewerkt in de logistieke sector. Ik verzorgde de douane documentatie voor de opslag, transport, certificaten en invoerrechten.”
 • Hoe ben jij bij dit vrijwilligerswerk gekomen?
  “Mijn vrouw deed al vrijwilligerswerk in De Burcht en zij was er zo enthousiast over dat ik het ook ben gaan doen. Ik doe dit nu vanaf 2017 en nog altijd met veel plezier”.
 • Wat doe je voor vrijwilligerswerk?
  “Ik begeleid bewoners bij hun ziekenhuisbezoek en ik ben één van de begeleiders van het mannencafé. Deze activiteit is ‘for men only’. We gaan dan in het restaurant biljarten of we doen een spelletje. En we drinken natuurlijk koffie!”
 • Waarom doe je het?
  “Ik doe dit om in mijn vrije tijd ook zinvol bezig te zijn, naast mijn hobby’s. Ik vind het belangrijk actief te blijven.”
 • Hoe ervaar je waardering in je vrijwilligerswerk?
  “Ik voel waardering bij de bewoners. Je ziet hen echt opfleuren als ze bij ons zijn. En ik werk in een leuk team. We doen het mannencafé met drie andere vrijwilligers en een zorgmedewerker.”
 • Heb je nog een tip voor mensen die vrijwilligerswerk overwegen?
  “Als je het ‘zwarte gat’ wilt voorkomen, maak je dan nuttig als vrijwilliger en iedereen is blij met je!”

Zou je, net als Rob, ook graag vrijwilligerswerk willen doen? We gaan graag (vrijblijvend) met je in gesprek, om te kijken wat er bij jou past! Meer informatie over de vacatures en het aanmelden vind je op onze vrijwilligerswebsite.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.