“Ik ervaar waardering als cliënten vragen: ‘kom je volgende week weer?’’’

“Ik ervaar waardering als cliënten vragen: ‘kom je volgende week weer?’’’

“Ik ervaar waardering als cliënten vragen: ‘kom je volgende week weer?’’’

Douaa is 17 jaar en vrijwilliger in verpleeghuis Pniël

Lelie zorggroep kan niet bestaan zonder de ruim 800 vrijwilligers, die hun talenten inzetten voor de cliënten in onze verpleeghuizen en thuis. Onze eerste vraag aan nieuwe vrijwilligers is: wat vind jij leuk om te doen? Want, zeg nou eerlijk: je kunt toch het meeste verschil maken als je doet wat je leuk vindt? Dat zie je terug in het verhaal van Douaa.

Naam: Douaa Mahjoubi
Leeftijd: 17 jaar
Vrijwilligerswerk: activiteiten begeleiden in verpleeghuis Pniël

Douaa zit in haar examenjaar en is een middag in de week activiteitenbegeleidster bij verpleeghuis Pniël. “Sommige klasgenoten doen vrijwilligerswerk voor op hun cv, bijvoorbeeld omdat ze geneeskunde willen gaan studeren. Ik ben dat niet van plan, maar ik vond vrijwilligerswerk wel een leuk idee. En ik heb de tijd, dus waarom ook niet?”

Tijdens haar vrijwilligerswerk kijkt ze welke bewoners van de afdeling zin hebben om iets te ondernemen. Dat varieert van puzzelen of samen een tijdschrift bekijken tot buiten een rondje lopen. Douaa krijgt veel waardering voor het werk dat ze doet. “Ik word blij als we samen kunnen lachen, of als ze vragen: ‘kom je volgende week weer?’” Bovendien heeft ze het altijd gezellig met de collega’s van de afdeling. “Ik vond samen Sinterklaas vieren heel erg leuk, toen hadden we gedichtjes geschreven voor bewoners en cadeautjes gekocht.”

Soms lijkt het erop dat er weinig jongeren zijn die vrijwilligerswerk doen. Voor leeftijdsgenoten heeft ze een advies: “Zoek iets wat je interessant lijkt, en ga eens even kijken of het klikt. Wie weet kun je een verschil maken op een plek die je superleuk vindt! Dat kan in de zorg, maar kan ook prima op een andere plek.”


Vrijwilligerswerk

Douaa en alle andere vrijwilligers van Lelie zorggroep maken het verschil in het leven van onze cliënten. Meer dan 800 vrijwilligers zijn vooral actief in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. Wil je meer weten of ook aan de slag als vrijwilliger? Samen met jou gaan we op zoek naar vrijwilligerswerk dat écht bij je past! Zodat ook jij met een grote glimlach weer naar huis gaat. Kijk voor meer informatie op www.leliezorggroep.nl/vrijwilligerswerk.


Tekst: Christine Slings
Beeld: Sandra Laane

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.