“Waardering betekent voor mij dat ik word gezien, dat vind ik het belangrijkst.”

“Waardering betekent voor mij dat ik word gezien, dat vind ik het belangrijkst.”

“Waardering betekent voor mij dat ik word gezien, dat vind ik het belangrijkst.”

Vrijwilliger Bernard runt de kookclub bij verpleeghuis Siloam

Lelie zorggroep kan niet bestaan zonder de ruim 800 vrijwilligers, die hun talenten inzetten voor de cliënten in onze verpleeghuizen en thuis. Onze eerste vraag aan nieuwe vrijwilligers is: wat vind jij leuk om te doen? Want, zeg nou eerlijk: je kunt toch het meeste verschil maken als je doet wat je leuk vindt? Dat zie je terug in het verhaal van Bernard.

Naam: Bernard van der Made
Leeftijd: 68 jaar
Vrijwilligerswerk: o.a. koken met bewoners van verpleeghuizen Siloam en Westerstein

“Het contact met de mensen, de warmte die ze geven, dat is gewoon geweldig.” Bernard is sinds 2016 een heel graag geziene bezoeker in de verpleeghuizen Siloam en Westerstein. Toen hij door een hersenbloeding zijn kaaswinkels moest opgeven, ging hij op zoek naar vrijwilligerswerk. Nu runt hij de kookclub in beide verpleeghuizen, met ontzettend veel plezier. “Na een uur of vier bezig te zijn geweest, stap ik met een dikke glimlach op de fiets. Dan hebben de mensen enorm genoten, en ik ook.” Naast het koken doet hij graag een spelletje met de bezoekers van de dagbesteding, maakt hij bloemstukken voor Kerst en kruipt hij in december in de rol van Sinterklaas. En wat krijgt hij ervoor? “Heel veel waardering, in de vorm van een cadeautje, een lach of een vriendelijk woord. Zowel van collega’s als van bewoners. Je wordt gezien, dat vind ik het belangrijkst.”


Vrijwilligerswerk

Bernard en alle andere vrijwilligers van Lelie zorggroep maken het verschil in het leven van onze cliënten. Meer dan 800 vrijwilligers zijn vooral actief in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. Wil je meer weten of ook aan de slag als vrijwilliger? Samen met jou gaan we op zoek naar vrijwilligerswerk dat écht bij je past! Zodat ook jij met een grote glimlach weer naar huis gaat. Kijk voor meer informatie op www.leliezorggroep.nl/vrijwilligerswerk.


Tekst: Christine Slings
Beeld: Sandra Laane

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.