Verbinding tussen jong en oud - het nieuwe Lelie magazine wordt gedrukt

Verbinding tussen jong en oud - het nieuwe Lelie magazine wordt gedrukt

Verbinding tussen jong en oud - het nieuwe Lelie magazine wordt gedrukt

Stralende ogen en een brede glimlach, José Alcaide  heeft het naar zijn zin als hij contact maakt met baby Amirah. Het grote roze knuffelkonijn brengt verbinding tot stand tussen oud en jong. Rianne Stam is de moeder van Amirah én ze zorgt alweer tien jaar voor oudere cliënten. “Ik zie zowel mijn werk met oude, kwetsbare mensen als het moeder-zijn van een jonge baby als een roeping. Allebei geeft het veel voldoening.”

Zojuist is het allernieuwste Lelie magazine naar de drukker gestuurd! Het thema deze keer is 'Verbinding'. We waren o.a. op bezoek bij Rianne Stam (27), die met haar dochtertje Amirah (9 maanden) en cliënt Jose Alcaide (67) op de foto ging. Rianne is de eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV’er) voor een groep van zes bewoners (met dementie) in verpleeghuis Pniël. Met José Alcaide maakt ze altijd veel plezier. Rianne: “Als ik ’s morgens zijn kamer binnenkom, vraag ik hem elke dag: ‘Wilt u koffie of wilt u thee?’” “Tea for one, tea for two…” laat José weten dat hij weet hoe dit elke ochtend gaat... Rianne: “en dan zeg ik altijd: ‘I love you’!” Ja, dat klopt, laat José weten, en hij straalt erbij. Rianne vervolgt: “Als de ochtend goed begint, heeft dat z’n uitwerking op de rest van de dag. Ook merk ik dat onze bewoners onrustig worden als ze te weinig aandacht krijgen. Dat is best een uitdaging voor ons, want er is eigenlijk altijd weinig tijd, terwijl we zó graag het beste willen voor hen.”

Het lijkt erop dat José tevreden is. “U gaat ook graag naar de kerk hè” vraagt Rianne hem. En hij knikt. “Meneer komt oorspronkelijk uit Spanje en heeft geen contact met zijn familie meer. Maar hij heeft een fijne mentor en er zijn vrijwilligers die hem naar de kerk brengen. We proberen er met elkaar voor te zorgen dat hij goed verzorgd wordt én zich prettig voelt.”

De drukker gaat 15.000 Lelie magazines afdrukken en half juni worden ze verder verspreid.

Meer informatie: leliezorggroep.nl/magazine.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.