Dichtbij op afstand

Dichtbij op afstand

Dichtbij op afstand

Afgelopen weken zijn er posters afgedrukt en opgehangen in al onze locaties. De tekst was ook paginagroot te lezen in een aantal landelijke dagbladen en op de sociale media:


 

Dit zijn woorden die we graag uitspreken, omdat we ze menen en omdat we graag willen dat zoveel mogelijk mensen zien hoe trots we zijn op de medewerkers van Lelie zorggroep. Vanuit onze positie is het sowieso niet mogelijk met iedereen persoonlijk contact te onderhouden, daar is onze organisatie te groot voor en zijn we landelijk te verspreid. Zeker in Corona-tijd kunnen we minder vaak dan we zouden willen, aanwezig zijn op de plaatsen waar de zorg verleend wordt. Onze kerndaden in het leiderschap zijn liefdevol, dichtbij, daadkracht en verbindend. De corona-tijd vraagt ons om deze kerndaden op een nieuwe manier in te vullen. We noemen dat ook wel digitaal-leiderschap. Zo proberen we ondanks de fysieke afstand, toch dichtbij te zijn.

We staan op een nieuwe manier in verbinding met onze mensen. Op een nieuwe manier via de digitale middelen dragen we onze boodschap frequent uit. En zo ook nu in deze blog. Frequent hebben we in een persoonlijk bericht aan alle medewerkers onze boodschap vertelt en daarmee die verbinding aangehaald. Om iets van ons te laten horen en iedereen te laten weten dat we klaar staan om daar waar nodig te helpen.

Met wij bedoelen we natuurlijk niet alleen ‘Hendrik Jan en Joost’ van de Raad van Bestuur. We doen dit namens alle leidinggevenden binnen Lelie zorggroep. Ook voor deze grote groep lelieleiders hebben we veel waardering en respect! Zij tonen iedere dag een grote mate van inzet en betrokkenheid in deze bijzondere tijd. Ook voor hen geldt daarom ons dankjewel.

Deze tijd beleven we met elkaar. Dichtbij en afstand zijn andere begrippen geworden. Hoe hier mee om te gaan is voor iedereen weer anders. Het helpt ook om weer eens met een andere blik naar de kerndaden van je organisatie te kijken. Als die goed passen bij wie je als organisatie wilt zijn, kun je ze waarmaken en geven ze houvast, in wat voor omstandigheden je ook komt.

In een volgende blog willen we graag nog eens terugkomen op leiderschap in Coronatijd

Hendrik Jan van den Berg en Joost Zielstra

Raad van Bestuur Lelie zorggroep

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.