Genieten van een etentje

Genieten van een etentje

Genieten van een etentje

“Gisteren ben ik voor het eerst in een half jaar weer naar een gezellige activiteit geweest! Het was een etentje dat georganiseerd werd voor ouderen. Het was zo fijn dat dit weer kon na een hele lange tijd waarin dit allemaal niet kon. Ik merk dat het mij zó goed doet.”

Ik ben vandaag bij meneer de Jong*. Hij is sinds een paar weken bij ons in zorg. Daarvoor heeft hij ruim een half jaar moeten revalideren in een verpleeghuis, nadat hij met zijn scootmobiel gevallen was. Het was een lange weg, maar hij is blij dat hij weer thuis kan zijn. Honderd procent blij? Nee, want hij vertelde mij tijdens de intake ook dat hij het spannend vond om weer alleen te wonen. Een half jaar lang waren er mensen om hem heen die hij meteen om hulp kon vragen als er wat was en nu hij weer alleen thuis woont, is dat minder makkelijk. Ik kan het mij indenken dat het een grote stap is en dat de onzekerheid toeslaat. Zou dat bij u of bij jou en bij mij ook niet zo zijn?

Vandaag zie ik een stralende meneer de Jong. Het is 7 uur in de ochtend en hij is de eerste cliënt waar ik vandaag naartoe mag. Ik zeg tegen hem dat ik hem zie stralen en dat het mij opvalt dat hij lichtjes in zijn ogen heeft. Daarop vertelt hij dat hij gisteren zo genoten heeft van de gezelligheid en de mensen om zich heen. Maar het meeste waar hij van genoten heeft, is dat hij weer even uit huis was en dat hij de dingen die hij ruim een half jaar geleden graag deed, weer op kan pakken. Hij zegt: “De val zelf duurde natuurlijk maar een paar seconden, maar het had zulke grote gevolgen. Ik was meteen helemaal afhankelijk van anderen en kon niets meer. Wat heb ik mij ongelukkig gevoeld. En wat ben ik blij dat ik nu weer zo opgeknapt ben en dat ik weer een taxi kan bestellen en erop uit kan gaan!”

Wat is het mooi om als zorgverlener getuige te mogen zijn van de ontwikkelingen van en bij meneer de Jong! En wat is het werken in de wijkverpleging toch ontzettend divers. Qua werkzaamheden, maar juist ook qua cliënten en hun omstandigheden. Hopelijk kan meneer de Jong over een aantal weken helemaal uit zorg en krijgt hij steeds meer en meer het vertrouwen terug in zijn eigen kunnen. Dat zijn ogen nog maar vaak mogen stralen!


*Onze bloggers gaan met respect om met onze cliënten en collega’s en zullen geen echte namen noemen of concreet herleidbare situaties beschrijven.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven regelmatig een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer.
Lees hier onze blogs en verhalen.

Ben jij op zoek naar werk met waardering? Kijk op werkenmetwaardering.nl voor onze vacatures.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.