Hoezo saai?!

Hoezo saai?!

Hoezo saai?!

Po-ronden, douchen, aankleden, weinig dynamiek, steeds dezelfde bewoners en eerlijk is eerlijk: gewoon saai. Dat was mijn beeld van werken in een zorgcentrum voor ouderen. Zat ik er naast zeg!
Ik heb jaren in een ziekenhuis gewerkt en daar heb ik als verpleegkundige en teamleider ervaring opgedaan op verschillende afdelingen. Ik heb daar veel geleerd en meegemaakt. Op een gegeven moment had ik de keus: of meegaan met het nieuwe beleid - waar ik mijn vraagtekens bij had -, of een andere baan zoeken. Ik heb voor het laatste gekozen en werk nu twee jaar in zorgcentrum Atrium.

Beweging
Atrium en haar bewoners zijn volop in beweging. Gezien de hoge leeftijden niet letterlijk, maar geen dag is hetzelfde en er is altijd een activiteit. Als verpleegkundige ondersteun ik de bewoners, verzorgenden en helpenden. Ik geef informatie, kijk met ze mee, leg dingen uit.  Als teamleider stuur ik het team van verzorgenden, helpenden en een stukje facilitair aan.  Er zijn hier zeker stukken minder verpleegtechnische handelingen dan in het ziekenhuis. Maar er wordt hier een groot beroep gedaan op onze kennis en ons gezonde verstand. Een oudere vraagt een veelzijdige kijk op gezondheid. Vaak lopen juist bij hen ziektebeelden en klachten in elkaar over en moet je altijd alert zijn.

Keurig of dakloos
De dynamiek in Atrium zit ‘m in de verscheidenheid van bewoners. Midden in het stadscentrum en met allerlei pluimage. Van de keurige dames uit de ‘dure’ flats tot de bewoner die door het Leger des Heils is aangemeld en mogelijk letterlijk dakloos was. De welbespraakte Rotterdammer - hoog opgeleid - tot de Rotterdammer uit de volksbuurten. Voor een ieder - die dat wil en in aanmerking komt – is er een plek bij ons. Dit samen met een medewerkersbestand dat multicultureel is, kan ik alleen maar zeggen……Hoezo saai?!

Er is nog genoeg om te vertellen!

Lees hier meer over Atrium.

Onze zorgverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaring, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook zal er regelmatig een gastblog geplaatst worden. Elke woensdag is er een nieuw blog op onze site te vinden!

Lees hier meer over onze bloggers.

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.